Menu

Uit de Uitvaartkrant jan. ‘20:

Afscheid in woorden

11 december 2019

Als we iemand verliezen is het dikwijls zoeken naar woorden. Woorden van afscheid, liefde en troost. Woorden die recht doen aan de betekenis die een overledene aan ons leven heeft gegeven.

In de moeilijke, emotionele en hectische periode rond een uitvaart heeft niet iedereen de juiste woorden paraat. Als er al woorden zijn is er ook meteen de vraag wie ze gaat uitspreken.

Spreker bij uitvaarten

Als spreker bij uitvaarten neemt Alice Bijker uit Dedemsvaart u graag die zorg uit handen. Via ‘Afscheid in woorden’ verzorgt zij afscheidsbijeenkomsten. De nabestaanden van de overledene maar ook uitvaartondernemers kunnen een beroep doen op haar. In principe is zij er voor mensen van alle gezindten, maar zeker ook voor mensen die geen band (meer) met een kerk hebben. Het kan ook voorkomen dat een ernstig zieke zelf over het naderend afscheid wil praten. In dat geval is het mogelijk vooraf met elkaar in gesprek te gaan en wensen te bespreken en vast te leggen. Dit kan een geruststellende gedachte zijn voor alle betrokkenen en richting geven aan de organisatie van de uitvaart. Al sinds haar jeugd heeft Alice een specifieke belangstelling voor rouw, rouwverwerking en aanverwante zaken.

Persoonlijke manier

Ook binnen haar werk in het basisonderwijs kreeg zij ermee te maken en raakte steeds meer doordrongen van de waarde van passende rituelen en woorden bij een afscheid. Het is een bijzondere, persoonlijke manier van werken voor en met mensen. Haar voorliefde voor taal, schrijven en dichten krijgt door dit werk een extra dimensie doordat het op een unieke manier gedeeld wordt met anderen. De verbindende factor in dit alles is het mens mogen zijn voor elkaar. Wanneer zij iets voor u kan betekenen of wanneer u eens nader kennis wilt maken kunt u bellen of mailen voor een afspraak. Voor nadere informatie zie: www.afscheidinwoorden.nl.